Inici arrow Línies de recerca arrow Genòmica Drosophlia arrow Presentació
Genòmica Comparada i Funcional de Drosophila PDF Imprimir Correu

La línia de recerca sobre Genòmica comparada i funcional de Drosophila, està englobada dins el Grup GBE (Genètica Bioinformàtica i Evolució).

L’objectiu principal  d’aquesta línia és entendre les causes i conseqüències moleculars de les reordenacions cromosòmiques. Es tracta d’explicar els patrons no aleatoris observats en la distribució de les inversions a Drosophila entre llinatges, cromosomes i regions dins dels cromosomes (coincidència dels punts de trencament). La hipòtesi de treball és que l’activitat altament variable dels elements transposables (TEs) pot contribuir explicar l’alta taxa d’evolució d’alguns llinatges i d’alguns cromosomes així com la coincidència dels punts de trencament entre inversions independents. Fins ara l’element Galileo (TE) és l’únic en el qual s’ha demostrat inequívocament un paper causal en la generació d’inversions naturals a Drosophila. La seva presència en les altres sis espècies de Drosophila, a part de D. buzzatii (espècie descoberta pel nostre grup), suggereix que la contribució de Galileo a l’evolució cromosòmica a Drosophila podria ser molt més gran del que es creia fins ara.
  • Cerca de Galileo en altres espècies de Drosophila: detecció de transferència horitzontal. 
  • Contribució de Galileo a l’evolució cromosòmica de Drosophila i anàlisi molecular de la coincidència entre punts de trencament de inversions diferents. 
  • Efecte de les inversions naturals de Drosophila sobre l’expressió dels gens adjacents als punts de trencament.

ReordDros.jpg