Inici arrow Línies de recerca arrow Bioinfo. diversitat genètica arrow Presentació
Bioinformàtica per a la diversitat genètica PDF Imprimir Correu

La línia de recerca de Bioinformàtica per a la diversitat genètica treballa dins el marc de la investigació fonamental duent a terme el projecte titulat Patrons de diversitat nucleotídica en diferents regions funcionals de Drosohpila i Cordats.

L'objectiu principal del projecte és efectuar un estudi de la variació nucleotídica d'un nombre considerable d'espècies i gèneres que permeti descriure els patrons de variació nucleotídica i la elucidació del pes de la filogènia, l'ecologia, la demografia, els elements funcionals del genoma i la reconvinació dels patrons observats.

La línia de Bioinformàtica per a la diversitat genètica, que actualment està ampliant el seu projecte, està compost pel Dr. Antonio Barbadilla, la Dra. Sònia Casillas, i dos becaris PIF (Personal Investigador en Formació) Miquel Ràmia i Maite Barrón. A més, el grup compta amb la col·laboració de la Dra. Esther Bertrán de la Universitat de Texas, Arlington.

A més de l'activitat d'investigació el grup treballa activament en el programa de doctorat de Genètica de la UAB, impartint assignatures o bé organitzant cursos internacionals de genòmica que compten amb la col·laboració de professors convidats.
A nivell de facultat, el grup col·labora en l'organització de conferències i seminaris interns per a presentar i discutir els resultats de la pròpia recerca.